Click here to comment on this Voki.
Get a Voki now!


Bertas band- the story!


Om vår spelhåla Orust

Nu ska vi berätta för er om världens bästa band. Bandet heter Bertas band och håller till i en svensk håla i Bohuslän. Denna håla är inte vilken håla som helst, utan Sveriges vackraste place! Platsen jag talar om är givetvis Svanesund på Orust, Sveriges tredje största ö. På denna vackra ö finns gott om skog, ängsmark, livsfarliga och vackra granitklippor, vackra sandstränder. Det finns massor av sälar (som är Bohusläns landskapsdjur), kaprifol (som är Bohusläns landskapsblomma) , fiskebåtar & räkor som fiksebåtarna fångat.Naturmiljön är dramatisk, vild och häftig vilket gör att alla coola människor som bor på ön blir kreativa. Många stora artister åker hit för att få inspiration och ideer. På Malö, en liten ö utanför Ellös (ort på Orust) höll till och med Evert Taube himself till för inte så länge seda. Evert Taube har numera lämnat detta jordeliv men han hyllas varje år med en gigantisk musikfestival på Malö.

liten.JPGlexia_raka2.jpglexia_fiskebat4.jpgliiiteb.JPG
Kaprifol Räkor Fiskebåtar Sälar (Bilderna kommer från Fotofinnaren och är fria för skolbruk)


Om Bertas bandEn sen kväll för exakt 5 år sedan satt Berta Karlsson,Berts elaka syster på en bänk utanför Torps köpcentrum i Uddevalla. Hon satt där alldeles ensam och försökte tjäna pengar genom att sjunga för alla shoppande människor. Det gick inget vidare eftersom Berta sjunger hellre än bra! Som tur var kom Coola Crille, Superzara & Ninafina förbi. När de hörde berta sjunga fick de en snilleblixt. Wow! Vi fixar ett band tillsammans! Sen den dagen har Bertas band varit tillsammans jämt! Berta sjunger i bandet, Superzara är guitarhero. Hon är helt grym på elgitarr! Coola Crille är världens bästa trummis. Få kan spela trummer som han. Ninafina spelar bas och körar där det behövs (vilket är nästan jämt eftersom Berta sjunger hellre än bra). Bertas band skriver alla låtar tillsammans.


När vi spelade med Carola!

En eftermiddag för tre år sedan ringde Bertas telefon. Det var Bert Karlsson, Bertas bror som ringde. Han arbetade som manager för Carola och hade fått problem. Carola skulle uppträda på en stor konsert på skandinavium i Göteborg samma kväll. Tyvärr hade hennes band blivit magsjuka i sista stund. Bandet hade ätit choklad som var gammal. Akta er för godis! Carola hade därför inget band som kunde kompa henne. Bert undrade om vi kunde ställa upp och spela med Carola under hennes konsert. Vi skulle få ett playstation 3 och ett guitarherospel som betalning.Självklart ställde vi upp! Vi hoppade på Röd express in till Göteborg. När vi kom fram till Skandinavium stod Carola och väntade på oss. -Skynda er! Vi skulle ha börjat för 10 minuter sen! Det finns ingen tid för soundcheck. Så fort vi kom ut på scenen började publiken att jubla. Det var sååå häftigt. Vi kände oss som superstjärnor! Alla skrek: Vi vill se Carola! Bertas band är bäst! Nu blir det musikfest! Eftersom det var Sveriges nationaldag inledde vi konserten med Sveriges nationalsång Du gamla du fria. Hela spelningen blev superlyckad! Carola var jättenöjd med Bertas band och lovade att ringa oss om hon fick problem fler gånger.
Det här vet vi om rap och hip hop

Som de proffsiga musiker vi i Bertas band är har vi givetvis stenkoll på rap och Hip hop. Vi brukar rappa svar till varandra när vi har tråkigt för att poppa upp stämningen lite. Superzara har dessutom alltid använt sig av rap när hon ska plugga inför prov. Ni skulle bara höra henne rappa om ordklasserna! Tja om ni vill höra henne kan ni lyssna på hur det låter här nedanför. Vi har dessutom läst på en hel del om rapp och Hip hop här på Wikispace.
Vi har också lyssnat massor på andra rapartisterhär på Wikispace .