Uppdrag i landskapsidol vecka 18-20


Fixa ett Jamparty!


Wow, vilken CD det blev! Den blev hur bra som helst! Danserna ni repat in till blev också jättebra. Att alla var så duktiga breakdansare och Streetdansare hade jag aldrig kunnat tro. Sista uppdraget är STORT. Ni ska planera ett Jamparty som ska få vår gemensamma replokal att gunga. Jampartyt kommer att vara den 13/5 kl. 18.00-20.00 i vår gemensamma replokal. Vi kommer att ha planeringsmöte måndagen den 28/4. Då kommer vi tillsammans spåna hur denna fantastiska musik och dansfest ska se ut. Vi kommer även att dela in oss i olika arbetsgrupper och tillsammans fixa de saker som måste fixas innan Jampartyt.

Rappa fett i veckan!
/Berta

Uppdrag i landskapsidol vecka 17

Nu mina vänner är det dags att gå in i inspelningsstudion och spela in vår första skiva tillsammans. CD:n som vi kommer att göra kommer att innehålla alla fyra bandens rapplåtar. Era texter blev fantastisk bra. Jag är grymt impad över hur bra ni rappar. Berta gjorde helt rätt när hon valde ut er!

Det första ni måste göra är att repetera in era texter så att rappen sitter som den ska. Ni behöver även träna in beatljud. Använd gärna ljud från Multimediabyrån också! När ni är redo för inspelning, säger ni till. Då ska ni nämligen få gå i Bertas Audacityskola.

Ge järnet nu, så gör vi världens bästa CD tillsammans. Tag gärna hjälp av de andra banden. Vi kommer att visa upp våra beat och rappar under träningen innan ni spelar in så att ni kan få inspiration av varandra. Tillsammans klarar vi allt och lite till!

Rappa fett i veckan!
/Berta

Uppdrag i landskapsidol vecka 16


Kära deltagare i landskapsidol!
Jag har tyvärr fått förhinder och kan inte komma i dag. Måste åka upp till Stockholm och fixa lite inför finalen i Landskapsidol 2008. Men! Jag har fixat en fantastisk vikarie och ni klarar er bra själva några dagar. Det finns en hel del som måste göras. Jag räknar med att ni fixar dessa saker tills jag kommer tillbaks på onsdag.

Nästa vecka ska ni ge er ut på turné. Ni måste därför skaffa er en turnebuss där alla i bandet får plats. På turnebussen ska ert band namn stå. Turnebussen ska göras i papper och vara minst 25 cm lång (gärna längre, ni vill ju ha gott om plats när ni reser!). Den ska vara färglagd snyggt och noggrant med färgpennor eller tusch. Gör den så bra som möjligt! Ni kommer tillbringa en hel del tid i er buss och ni vill ju inte åka i en ful buss. När ni har färglagt er turnebuss ska ni klippa ut den och sätta upp den på väggen jämte ert tävlingsbidrag.


Ni behöver även en replokal så att ni kan repa riktigt mycket på er landskapsrapp innan turnén börjar. Replokalen ska göras på ett stort vitt papper (A3). Rita in allt som ni vill ha i er replokal noga med blyerts och färglägg sedan fint. Glöm inte att först rita in väggar, dörrar & ev. fönster så at er lokal ser riktig ut. Använd fantasin! Det är er replokal och ni bestämmer vad som finns där. I Bertas bands replokal finns bl.a.:

 • En scen där vi repar.
 • Våra instrument
 • En dator
 • Ett kylskåp fullt med läsk & god mat.
 • En soffa, ett bord, tre stolar
 • En jättesäng full med kuddar.
 • Ett bubbelbad
 • TV-spel
 • Ett flipperspel
 • Två garderober fulla med coola scenkläder.
 • En godisautomat
 • Storbilds-TV

Bestäm gemensamt i bandet hur bussen och replokalen ska se ut. Dela sedan upp er så två gör bussen och två/tre gör replokalen. Tänk på att samarbeta noga. Ett bra band håller ihop och lyssnar på varandra. Och ni är ju världens bästa band!


Rappa fett i veckan. Jag kommer på onsdag. Då har jag med mig två skickliga breakdansare som ska lära er dansa inför finalen.
/Berta Karlsson